AP

Komiek Kevin Hart gaat Oscaruitreiking presenteren

De Amerikaanse komiek en acteur Kevin Hart (39) gaat de Oscars presenteren. Hij heeft het nieuws zelf bekendgemaakt op zijn Instagramaccount. 

"Ik ben zo blij dat ik eindelijk de Oscars mag presenteren", schrijft hij. "Dit was een doel dat al lang op mijn lijst stond... Om die legendarische lijst van presentatoren te mogen vervoegen, dat is ongelofelijk. Ik weet dat mijn moeder op dit moment een glimlach heeft van oor tot oor." 

(lees verder onder de Instagrampost)

Hart volgt Jimmy Kimmel op, die de voorbije twee jaar de presentatie van de Oscarshow voor zijn rekening nam.  Hart was onder meer te zien in "Scary movie 3" en "Scary movie 4"  en in "Jumanji: Welcome to the jungle". 

De kijkcijfers van de Oscarshow zijn de voorbije jaren wel gedaald. Dit jaar stemden in de VS 26,5 miljoen kijkers af op de prijsuitreiking. In 2014 waren dat er nog 43 miljoen. 

De Oscars worden op zondag 24 februari uitgereikt in Los Angeles. "Girl" is de Belgische inzending voor de categorie beste niet-Engelstalige film. De Oscarnominaties voor de 91e editie worden op 22 januari bekendgemaakt. 

Meest gelezen