Landbouwfederatie Fugea neemt niet deel aan acties gele hesjes in Brussel

De Waalse landbouwfederatie Fugea "begrijpt" de beweging van de gele hesjes, maar ze neemt niet deel aan de acties van zaterdag in Brussel. Fugea vreest dat de acties weer uit de hand zullen lopen en vindt dat de eisen onvoldoende duidelijk zijn. 

Fugea kreeg de vraag van burgers die actief zijn in de beweging om deel te nemen aan de acties zaterdag in Brussel. Daarop werd er overlegd binnen de organisatie. "Maar op dit moment zijn de eisen niet echt duidelijk", zegt Philippe Duvivier, voorzitter van de federatie.

Voor de federatie, die zondag nog deelnam aan de klimaatbetoging, is het belangrijkste om te focussen op een "ander model". "Maar de enige oplossing is onderhandelen", zegt Duvivier. Hij ziet niet in hoe er kan samengewerkt worden met de gele hesjes als ze zich niet beter structureren.

Daarnaast wil Fugea vermijden dat leden die zouden deelnemen hun materiaal zouden beschadigd zien door relschoppers. De lokale politie heeft tot dusver geen vraag gekregen om te manifesteren van de gele hesjes, die zaterdag nieuwe acties plannen in de hoofdstad.

Meest gelezen