Leuven krijgt nieuwe fietsenparking

De NMBS start begin volgend jaar met de bouw van een ondergrondse fietsenparking onder het Martelarenplein voor het station van Leuven. De fietsenparking zal twee ondergrondse verdiepingen tellen.

De nieuwe fietsenparking zal aansluiten op de bestaande parking De Bond en zal voor 2000 extra fietsplaatsen zorgen. Tot nu toe voorziet NMBS al ongeveer 7.000 plaatsen maar dat is duidelijk te weinig. Het martelarenplein staat ondanks het verbod nog steeds vol met fietsen. Dit probleem wil de stad nu oplossen met een extra fietsenparking.

Geen extra hinder

De werken zullen geen extra hinder voor het verkeer geven. "Iedereen gaat altijd nog over het plein kunnen", zegt Dirk Robbeets, schepen van openbare werken. "Tegen 2020 zou de fietsenparking helemaal af moeten zijn. Op termijn zullen er zo 4000 extra plaatsen bijkomen."
 

Meest gelezen