Move tegen Pesten-clip van Ketnet meest trending video van dit jaar op YouTube in België

De videoclip van "Stip na stip", het themalied van de Move tegen Pesten van Ketnet, is dit jaar de populairste video op YouTube in België. In het lied roept actrice Tinne Oltmans kinderen en jongeren op om op te komen tegen pesten.

Ketnet houdt al sinds 2012 elk jaar een actie om kinderen aan te moedigen om niet te pesten. De Move tegen Pesten is de actie van Ketnet in samenwerking met het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten. Samen dansen en zingen tegen pesten: de afgelopen jaren was dat dé manier voor kinderen om te tonen dat ze tegen pesten zijn.

Met de song "Stip na stip" riep Tinne Oltmans dit jaar kinderen en jongeren op om op te komen tegen pesten. Ook volgend jaar slaan Ketnet en het Netwerk Kies Kleur tegen Pesten opnieuw de handen in elkaar voor een nieuwe editie van de Move tegen pesten: STIP IT.

Bij de jongerenzender zijn ze dan ook erg blij dat net deze video de meest trending video in België is. "Het is ieder jaar opnieuw hartverwarmend om te zien hoe geëngageerd de Ketnetters zijn om 'neen' te zeggen tegen pesten", zegt Maarten Janssen, netmanager van Ketnet. "Dat net de video van de Move tegen Pesten de meest trending video in België is, is een krachtig signaal tegen pesten van de Ketnetters, hun ouders, verenigingen en scholen.

"Bij Ketnet omarmen we het mediagebruik van kinderen om onze opdracht waar te maken", legt Sam Ickx, digitaal aanbodverantwoordelijke van Ketnet, uit. "We willen naast onze eigen sterke digitale platformen ook aanwezig zijn op de platformen waar ons doelpubliek zich bevindt. Dat we met de video van de Move tegen Pesten zo'n mooi resultaat behalen toont aan dat we met Ketnet een sterk digitaal verhaal schrijven."

Bekijk hier de clip van de Move tegen Pesten van dit jaar: 

Tinne Oltmans bedankt iedereen voor het bekijken van de video: 

VIDEO: "Karrewiet" sprak met Michiel Sallaets van YouTube over populaire video's

Videospeler inladen...

VIDEO: bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen