Ryan, pas 7, heeft miljoenen views op YouTube en miljoenen dollars op de bank

7 jaar oud is hij en hij speelt, zoals ieder kind van die leeftijd, graag met allerhande speelgoed, met een voorkeur voor treintjes en autootjes. Het enige verschil met de meeste andere kinderen is dat Ryan graag voor een camera met al het speelgoed bezig is en die filmpjes dan via YouTube deelt. Met een gigantisch succes, sinds hij in maart 2015 met de hulp van zijn ouders hiermee begon. Volgens zakenblad Forbes leverde hem dat het afgelopen jaar een slordige 22 miljoen dollar (19,5 miljoen euro) op. Bruto natuurlijk, maar in ieder geval een mooi appeltje voor de dorst.

Intussen heeft Ryan (wiens familienaam geheim gehouden worden om privacy-redenen) bijna 17,5 miljoen volgers op YouTube met filmpjes waar hij onder meer nieuw speelgoed uitpakt om dat dan, na het gevoel van verrassing, uit te proberen. Omdat de filmpjes zo massaal bekeken worden, haalt Ryan zijn inkomsten vooral uit de 'pre-roll reclame'. Dit zijn de advertenties die afspelen voor het filmpje dat de bezoeker wil bekijken. Hoe meer bezoekers een filmpje willen bekijken, hoe groter de opbrengsten van die 'pre-roll reclame'.

Chas Lacaillade, CEO van een bedrijf dat YouTubers begeleidt, over het succes van Ryans video’s: "Het zien van het uitpakken van speelgoed uit een doos of een andere verpakking geeft je het gevoel dat je het zelf doet. Zo voelt het aan, zeker wanneer het gaat over speelgoed dat je jezelf niet kan veroorloven. Je ziet in een virtuele wereld wat je graag zelf zou willen ervaren, maar wat praktisch niet mogelijk is. Een volgende stap is dat kinderen het leuker gaan vinden naar iemand te kijken die zich amuseert met speelgoed, dan zelf met hun eigen speelgoed te spelen."

En dus kan Ryan voorlopig op zijn beide oren slapen. Bovendien sloot de jongen onlangs ook nog een lucratief contract met winkelketen Walmart, voor de verkoop van eigen speelgoedmateriaal. Voor al dat succes heeft Ryan een simpele verklaring, zo liet hij op tv-zender NBC onlangs optekenen: "Want ik ben entertainend en ik ben grappig." Meer moet dat blijkbaar niet zijn.

"Ryan heeft nu al voldoende geld verdiend om 100 keer zijn leven te leven", besloot Lacaillade alvast. Wat onder meer volgende reacties op sociale media uitlokte:

Meest gelezen