VS vervolgt vier verdachten uit Panama Papers

Naar aanleiding van de Panama Papers worden in de Verenigde Staten vier mensen vervolgd wegens fraude. De openbare aanklagers maakten bekend dat drie van de vier verdachten zijn gearresteerd. De andere is nog voortvluchtig.

De vier werkten voor of hadden nauwe banden met het trustkantoor Mossack Fonseca. Ze worden onder meer vervolgd voor witwassen, goed voor een maximum celstraf van twintig jaar. Onder de verdachten zijn twee Duitsers. Het inmiddels gesloten Panamese bedrijf bleek jarenlang klanten over de hele wereld te helpen om belastingwetten te omzeilen.

De documenten die daarover zijn uitgelekt, worden de Panama Papers genoemd. Daarin staan de namen van personen en bedrijven die hun geld via het bedrijf in een belastingparadijs stalden. Hoewel dat in de meeste gevallen niet illegaal is, leverde het wel een storm van verontwaardiging op.

Meest gelezen