Europese beurzen in het rood: op laagste peil in twee jaar

De Europese beurzen zijn vandaag gekelderd door de angst voor een escalatie van de Chinees-Amerikaanse handelsoorlog. De directe aanleiding was de aanhouding van een topvrouw van het Chinese telecomconcern Huawei in Canada, die dreigt te worden uitgeleverd aan de VS.

In het kielzog van de Aziatische markten liepen de Europese beurzen forse klappen op. De koersborden van alle Europese beurzen kleurden vandaag rood en zakten zelfs tot het laagste peil in twee jaar. 

De Bel20 verloor 3,42 procent tot 3.324,8 punten, het laagste niveau sinds de zomer van 2016. Alle waarden in de Brusselse sterindex kleurden rood, het zwaartse verlies (-14,19 procent) was voor bpost.

In Frankfurt verloor de DAX 3,48 procent, in Londen ging de FTSE100 3,58 procent lager, in Parijs ging de CAC40 er met 3,32 procent op achteruit en in Amsterdam daalde de AEX met 3,32 procent.

Meest gelezen