Bisdom schorst pastoor die dubbelleven leidde

Het bisdom Hasselt heeft de pastoor van Kortessem preventief geschorst. Hij leidde jarenlang een dubbelleven en had een relatie met een man, maar verzweeg dat hij priester was.

De man is 53 en is in 1990 tot priester gewijd. Sindsdien was hij actief in verschillende parochies, vooral in Noord-Limburg. In 2009 werd hij pastoor voor de zes parochies van Kortessem. Via een datingsite leerde hij een man - een veertiger uit West-Limburg - kennen. De twee begonnen een relatie die drie jaar duurde.

Valse naam

De priester gebruikte een valse naam, gaf zich uit voor thuisverpleger en loog dat zijn moeder bij hem woonde. Hij verzweeg zijn priesterschap. Maar toen onlangs zijn moeder overleed, kwam alles aan het licht.

Schorsing

Zijn vriend voelde zich bedrogen en stapte vorige week met zijn verhaal naar het bisdom. Daar werd een onderzoek gestart. Ondertussen zijn er al voldoende aanwijzingen om de man preventief te schorsen. Het bisdom heeft een voorlopige vervanger aangeduid, die de misvieringen in Kortessem zal opdragen, tot er een nieuwe pastoor is.

Meest gelezen