Drones tussen Antwerpse ziekenhuizen tegen 2020

Schrik niet als je binnenkort drones over Antwerpen ziet vliegen. Die toestellen zullen ingezet worden voor medisch transport tussen de Antwerpse ziekenhuizen.

Tegen 2020

De drones zullen bloed -en urinestalen en zelfs medicijnen vervoeren. Tegen 2020 zouden de vliegtoestellen over onze stad moeten vliegen tussen ziekenhuizen in Wilrijk, Antwerpen en Mortsel

Commandocentrum

In The Beacon aan de Sint-Paulusplaats was gisteren de feestelijke opening van het commando- en controlecentrum voor de drones. Ze zullen volledig automatisch vliegen tussen ziekenhuizen, terwijl ze in de gaten gehouden worden in het commandocentrum. Zo kan er snel ingegrepen worden als er iets mis gaat tijdens het transport.

Commandocentrum

Helicus

Maar is dat niet gevaarlijk, medisch materiaal vervoeren hoog in de lucht? "De kans dat er iets mis gaat tijdens zo'n medisch transport is kleiner in de lucht dan op de grond", zegt Mikael Shamim van dronebedrijf Helicus. "Het gebeurt wel eens dat er pakketjes onderweg op de baan verloren geraken. Onze oplossing is volledig digitaal en werkt met een track-en-tracesysteem, die het transport goed kan opvolgen.  Ook is de kans op een ongeluk in de lucht aanzienlijk kleiner dan op de grond". 

Mikael Shamim van Helicus

Meest gelezen