Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Een op de vier stemmen bij Afghaanse verkiezingen zijn ongeldig verklaard

In Afghanistan heeft de kiescommissie alle stemmen in de hoofdstad Kaboel ongeldig verklaard. Dat slaat op een miljoen stemmen. Volgens de commissie zijn er te veel onregelmatigheden gebeurd bij de recente parlementsverkiezingen.

Eind oktober zijn er in Afghanistan verkiezingen gehouden voor een nieuw parlement. Dat verliep niet zonder problemen. In totaal zijn er 56 mensen gedood en moesten de verkiezingen in de provincie Kandahar worden uitgesteld.

Volgens de kiescommissie zijn er in de regio Kaboel echter zo veel onregelmatigheden gebeurd, dat alle stemmen daar nu ongeldig zijn verklaard. Het gaat om een miljoen van de in totaal vier miljoen stemmen.

In principe zouden er binnen de week nu nieuwe verkiezingen moeten gehouden worden in Kaboel, maar dat lijkt organisatorisch niet mogelijk. De verkiezingen waren in feite al drie jaar uitgesteld en worden als een belangrijke test beschouwd voor de presidentsverkiezingen van 2020.

Meest gelezen