Opnieuw aanpassing circulatieplan in Gent

Het circulatieplan in Gent wordt opnieuw aangepast. Vrijdag verandert de rijrichting in meer dan 10 straten. Met die aanpassing wil de stad sluipverkeer tegen gaan.

Er is te veel sluipverkeer in Gent. En daarom zal de stad het circulatieplan opnieuw aanpassen. In meer dan 10 straten verandert de rijrichting. De belangrijkste veranderingen zijn aan de Minnemeersbrug en de Ham. Het is al de derde verandering op drie jaar tijd. "We proberen altijd te zoeken naar kwaliteitsverbeteringen", zegt schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw.

"Let aub op!"

Het is belangrijk dat alle chauffeurs goed geïnformeerd zijn bij zo'n wijziging. "Wij hebben een bewonersbrief verspreid in de wijk zodat de bewoners op de hoogte zijn", voegt Watteeuw eraan toe. "Het zijn vooral zij die in de wijk zullen rijden. We hopen dat iedereen aandachtig genoeg is en geen gevaarlijke dingen doet."

Filip Watteeuw waarschuwt ook om niet zomaar je gps te geloven: "Mensen let alstublieft op de verkeersborden. Ik merk dat er nog altijd gps'en zijn die niet aangepast zijn aan het circulatieplan. En dat is al anderhalf jaar geleden ingevoerd. Let op de verkeersborden, want het zijn de verkeersborden die tellen."

Circulatieplan 

Anderhalf jaar geleden voerde de stad Gent het circulatieplan in. Daardoor mochten auto's niet meer overal in de stad rijden. Het is nu al de derde keer in anderhalf jaar tijd dat er aanpassingen gebeuren aan het plan. 

kasto80

Meest gelezen