10 procent meer volwassenen gaan voor een beugel

Steeds meer mensen laten op latere leeftijd hun tanden rechtzetten. De Belgische Beroepsvereniging van Nederlandstalige Orthodontisten (BBNO) zegt dat er een stijging is van 10 procent in tien jaar tijd.

Meer volwassenen in de tandartsstoel

Orthodontisten krijgen steeds meer volwassenen over de vloer die hun gebit recht willen zetten. Volgens het BBNO gaat het zelfs om een stijging van 10%. Orthodontisten krijgen zelfs nog patiënten van boven de zeventig jaar over de vloer.

Hype

BV's zoals Veerle Baetens en Nathalia openden al enkele jaren geleden de discussie. Daardoor werd de vraag gesteld of het wel gepast is dat volwassenen nog beginnen te beugelen. De ziekteverzekering zorgt namelijk maar tot 22 jaar voor een tegemoetkoming.

kasto80

Meest gelezen