Videospeler inladen...

Vrachtwagenchauffeur filmt hoe mannen zich verschansen in nieuwe auto's op oplegger op de E40

Transmigranten hebben een nieuwe manier gevonden om mee te reizen met vrachtwagenchauffeurs. Dat stelde een Nederlandse trucker onlangs vast op de E40 tussen Veurne en Jabbeke. “Je maakt ook van alles mee in België”. Zit je rustig te kijken naar nieuwe Nissans, zitten er al passagiers in”postte de verbaasde trucker op Facebook. 

Op het filmpje zie je dat in verschillende nieuwe Nissans, die vervoerd worden door een oplegger, passagiers zitten. Ze verstoppen zich niet, openen zelf een portier van de wagen.  De kans bestaat dat het  om transmigranten gaat die mee liften met de chauffeur in de hoop in de haven te geraken waar ze proberen om de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. 

Politie kent nieuwe aanpak

Het parket in Brugge is bekend met het nieuwe fenomeen.  Frank Demeester van het parket van Brugge: “In het verleden hebben we al meermaals gezien dat transmigranten op snelwegparkings in nieuwe voertuigen kruipen die richting haven worden getransporteerd met een trailer en dat men op die manier in de haven en in een ferry probeert te geraken.”

Extra aandachtspunt voor de haven

Of de nieuwe aanpak van de transmigranten werkt, is onduidelijk. De auto’s worden immers ook gecontroleerd.  Maar extra waakzaamheid is geboden. Als de mannen in het filmpje transmigranten zijn, zullen ze hun oversteek even moeten uitstellen. Hun chauffeur reed immers het binnenland in. 

Bekijk hier de beelden die de trucker maakte:

Meest gelezen