Als het ook bij dieren een maatje meer mag zijn…

Bijna 2 meter groot en een gewicht van 1.400 kilogram. Vergeleken met de andere runderen die hem omringden in de weilanden van Myalup, in het westen van Australië, was Knickers niet meer en niet minder dan een gigant. Met dank dus aan de wagyu-runderen, die eerder klein uitvallen. Al voegde professor David Beggs van de University of Melbourne er op Buzzfeed News onmiddellijk aan toe dat Knickers, behorend tot het Holstein-Friesianras, toch wel "opvallend groot uitgevallen was, zelfs vergeleken met zijn soortgenoten". En dus mocht Knickers vorige week rekenen op tijdelijke wereldfaam, zoals ook andere dieren met een maatje meer hem dat voorgedaan hadden.

Knickers -er blijft enige onduidelijkheid over het geslacht: een gecastreerde stier, die eigenlijk geen enkele andere functie meer had dan te worden geslacht, of een koe zoals sommige nieuwswebsites steevast beweerden- werd juist door zijn gestalte gered van de slachtbank. Zo vertelde zijn eigenaar Geoff Pearson alvast aan diverse Australische nieuwsmedia. Wellicht tot vreugde van Knickers zelf, al vond Pearson dat hij er, gezien de media-aandacht, de laatste dagen toch maar "gestresseerd" bij liep. "Toch blijft hij een trots dier waarnaar de andere runderen opkijken", aldus Pearson nog.

Dieren met een maatje meer, ze gingen ook in het verleden zelden onopgemerkt aan het internetpubliek voorbij. Soms leidde hun gestalte tot een vermelding in het Guiness Book of Records. Maar zelfs indien dat niet het geval was, liet men zich graag charmeren door het uniek zijn van het dier. Wat dacht u bijvoorbeeld van volgende 10 'giganten'?

1. Dozer, 1,96 meter hoog

2.  George, 1,09 meter hoog en, zittend, 2,20 meter lang

De Deense dog George wist alvast een plaatsje te veroveren in het Guiness Book of Records. Een pleister op de wonde, want volgens baasje Dave Nasser uit Tucson, in de Amerikaanse staat Arizona, was het hondenleven van 'Giant George' niet altijd even simpel. "Als we in het park gingen wandelen en ik wilde George laten spelen in een afgebakend stukje waar allerhande honden terechtkonden, dan werd ik er steevast door andere hondeneigenaars op gewezen dat George best zou vertrekken. Omdat ze schrik hadden dat hij de andere honden iets zou aandoen", aldus Nasser in oktober 2013 op nieuwswebsite Daily Mail. 

3. Wasbeer Bandit, 34 kilogram zwaar

4. Ulric, 13,6 kilogram zwaar

"Het is een geweldige kat, alleen kan ze nogal egoïstisch en erg lui zijn. Ze doet niks liever dan uitgestrekt te liggen. De hele dag lang", aldus eigenares Jan Mitchell uit Dorchester, in het Engelse graafschap Dorset, op de Britse nieuwswebsite Metro in december 2014. Nadat de veearts geoordeeld had dat de kat 'morbidly obese' was, werd besloten om een puppy in huis te halen. Om de kat alsnog ietwat in beweging te krijgen. Iets wat bleek te lukken, want, aldus Mitchell, "Ulric is meer actief dan ooit".

5. Stewie, 1,25 meter lang

6. Ralph, 22,7 kilogram zwaar

Een kool, broccoli, een maïskolf, een halve komkommer, een wortel, zoete maïs, 2 sneden bruin brood, 2 appels, een halve zak waterkers en koekjes. Dat weet konijn Ralph volgens zijn eigenaar Pauline Grant uit East Sussex iedere dag naar binnen te werken. Op weekbasis is dat een bedrag van 100 euro aan voedsel extra, bovenop het gezinsbudget dus. "Maar hij voelt zich goed en verkeert in een goede gezondheid", aldus Grant in april 2013 op nieuwswebsite Daily Mail, "Ook al raden de veeartsen me aan om hem minder eten te geven, zolang als hij ervan geniet, kan ik het hem toch niet weigeren."

7. Zeus, 1,12 meter hoog

8. Jake, 2,10 meter hoog

Eigenaar Jerry Gilbert in mei 2018 op CNN: "Jake is niet zomaar een paard meer. Nee, hij maakt effectief deel uit van ons gezin. Hij is erg krachtig en leergierig, maar heeft ook graag als je hem verwent. Hij vindt het geweldig als je met hem bezig bent." Een van Gilberts dromen was zijn paard in het Guiness Book of Records te krijgen, wat hem uiteindelijk ook lukte. "Ik zie aan de reacties van anderen dat ze altijd erg onder de indruk zijn als ze ‘Big Jake’ in levende lijve zien", aldus Gilbert nog.

9. Rupert, 11 kilogram zwaar

10. Gary, 51 kilogram zwaar

"Sommigen vinden het vreemd, maar eigenlijk verschilt een waterzwijn als huisdier hebben niet met een hond of een kat. Gary is immers even slim en lief als die dieren. Als je hem roept, dan komt hij. En hij wil niets liever dan bij mij te slapen." Toch is het niet alleen vreemd dat dit knaagdier vriend des huizes is in het gezin van Melanie Typaldos uit Buda, in de Amerikaanse staat Texas, maar ook dat het dier zo omvangrijk is. "Daardoor trekt hij nog meer de aandacht, maar dat vindt ie geweldig", aldus Typaldos nog op nieuwswebsite Daily Mail in juni 2013.

Meest gelezen