Videospeler inladen...

Bart De Pauw mag envelop met klachten voorlopig niet inkijken

Tv-maker Bart De Pauw komt voorlopig niet te weten welke klachten er tegen hem zijn ingediend bij de preventieadviseur van de VRT.  De kamer van inbeschuldigingstelling buigt zich later wel weer opnieuw over de zaak.

Begin november 2017 maakte Bart De Pauw bekend dat de VRT de samenwerking met hem had stopgezet, nadat enkele actrices een klacht tegen hem had ingediend. Ze beschuldigden hem van stalking. Later startte ook een gerechtelijk onderzoek. Daarin zouden nog meer vrouwen getuigd hebben tegen De Pauw. Hijzelf verdedigde zich dat het om speels gedrag en flirterige sms'jes ging.

De getuigenissen van de vrouwen die naar de preventieadviseur van de VRT waren gestapt, werden in een verzegelde envelop bijgehouden. De Pauw had gevraagd om die envelop te mogen inkijken, en om de inhoud aan het gerechtelijk dossier toe te voegen. De VRT vond dat daarmee het beroepsgeheim van de preventieadviseur geschonden zou zijn.

De kamer van inbeschuldigingstelling van Antwerpen, die over de zaak moest oordelen, heeft nu beslist dat de envelop voorlopig dicht blijft. De KI wil eerst onderzoeken of de inhoud onder het beroepsgeheim valt. Daarom zullen alle betrokken partijen (De Pauw, de VRT en de vrouwen die een klacht hebben ingediend) eerst gehoord worden tijdens een zitting.

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen