De winnaars van de Vlaamse Televisie Sterren 2017
Foto Kurt

Winnaars 11e editie Vlaamse Televisie Sterren maandag bekendgemaakt

Komende maandag worden de winnaars van de elfde editie van de Vlaamse Televisie sterren bekendgemaakt. Dat gebeurt tijdens een gastcollege aan de Universiteit van Gent. Net zoals de vorige jaren zal de bekendmaking niet worden uitgezonden op televisie.

In een bijzonder gastcollege op 10 december werpt de Universiteit Gent een blik achter de schermen van de Vlaamse televisiesector. Op uitnodiging van de vakgroep Communicatiewetenschappen en de Faculteit Politieke & Sociale Wetenschappen brengt de Vlaamse Televisie Academie "opkomend en gevestigd televisietalent" samen voor "een avond vol debat en reflectie over creativiteit, hedendaagse trends en toekomstige uitdagingen". Gastheer is voormalig tv-presentator Mark Uytterhoeven. Tv-persoonlijkheden zoals Otto-Jan Ham, Julie Mahieu, Lynn Van Royen, Thomas Van der Veken, Tom Waes, Carry Goossens, René Vlaeyen, Joris Hessels en Frank Van Passel nemen deel.

Die avond worden ook de winnaars van de Vlaamse Televisie Sterren bekendgemaakt, de beste televisiemakers en televisieprogramma's van 2017. "Het wordt geen awardshow", verduidelijkt Chris Cockmartin van de Vlaamse Televisie Academie. "De Sterren worden niet uitgereikt, we maken alleen de winnaars bekend." Het evenement wordt ook niet gecapteerd of uitgezonden op televisie.

In een eerste stemronde hebben de leden van de Academie hun favoriet aan in verschillende categorieën. De vier met de meeste stemmen achter hun naam gingen naar de tweede ronde. Een jury heeft de genomineerden tegen elkaar afgewogen en in een geheime stemming de winnaars aangeduid. De jury bestaat uit Carry Goossens, Ilse Beyers, Jan Van Rompaey, Julie Mahieu, Karine Claassen, Lena De Meerleer, Michael Van Peel, Saartje Vandendriessche en Vincent Rouffaer.

De Vlaamse Televisie Sterren worden sinds 2008 uitgereikt. Dat gebeurde traditioneel tijdens de Nacht van de Televisiesterren, een show die tot en met 2014 ook op televisie uitgezonden werd. Sindsdien was er nog wel een officiële uitreiking, maar geen tv-uitzending meer.

Dit zijn de genomineerden

Acteur

 • Ben Segers
 • Jeroen Perceval
 • Marc Van Eeghem
 • Peter Van den Begin

Actrice

 • Barbara Sarafian
 • Lynn Van Royen
 • Tiny Bertels
 • Veerle Baetens

Presentator

 • Dieter Coppens
 • Jens Dendoncker
 • Otto Jan Ham
 • Thomas Van Der Veken

Presentatrice

 • An Lemmens
 • Danira Boukhriss
 • Frances Lefebure
 • Goedele Wachters

Humor & Comedy

 • "De Ideale Wereld" (Canvas)
 • "De Zonen van Van As" (VTM)
 • "Generatie B" (Canvas)
 • "Zie Me Graag" (Eén)

Drama

 • "Beau Séjour" (Eén)
 • "Chaussée d'Amour" (Vier)
 • "Tabula Rasa" (Eén)
 • "Tytgat Chocolat" (Eén)

Info & Reportage

 • "Alleen Elvis Blijft Bestaan" (Canvas)
 • "Goed Volk" (Eén)
 • "Radio Gaga" (Canvas)
 • "Topdokters" (Vier)

Entertainment locatie

 • "Hoe Zal Ik Het Zeggen?" (VTM)
 • "Hotel Römantiek" (Vier)
 • "Liefde voor Muziek" (VTM)
 • "Sorry voor Alles" (Eén)

Entertainment studio

 • "Control Pedro" (Vier)
 • "De Slimste Mens" (Vier)
 • "Mag Ik U Kussen?" (Eén)
 • "The Voice Van Vlaanderen" (VTM)

Meest gelezen