Crevits roept studentenverenigingen en universiteiten op het matje na overlijden student

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) roept de vertegenwoordigers van studentenclubs, hogescholen en universiteiten bij zich nu een 20-jarige jongeman is overleden na een uit de hand gelopen studentendoop. Dat zegt ze op twitter.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits eist een overleg met de studentenclubs, hogescholen en universiteiten na de dood van een 20-jarige student bij een uit de hand gelopen studentendoop.

Crevits betuigt ook haar medeleven aan de familie en vrienden van de overleden student. Ze is "geschokt door het voorval", zegt ze. "Elke studentenvereniging moet zich aan het charter houden. Ik roep afgevaardigden van studentenclubs, hogescholen en universiteiten bij mij."

Een 20-jarige student uit Edegem is vrijdagnamiddag overleden nadat hij in een coma was geraakt na een uit een hand gelopen studentendoop. De student van de KU Leuven was lid van de studentenclub Reuzegom en raakte woensdagavond in kritieke toestand tijdens de studentendoop in Vorselaar. Mogelijk is het drinken van visolie de oorzaak, maar daar moet een autopsie uitsluitsel over brengen.

Meest gelezen