De pasgeboren babygorilla van Antwerpse zoo is een meisje

Het is het tweede kindje voor vrouwtjesgorilla Mayani. Het was tot nu toe nog niet duidelijk of de baby een vrouwtje of een mannetje is. Mayani hield haar kleintje heel dicht bij haar. Het meisje zal een Afrikaanse naam krijgen die begint met de letter T.

Kweekprogramma
De Zoo van Antwerpen speelt een belangrijke rol in het kweekprogramma voor deze bedreigde gorilla’s. Sinds vorig jaar zitten ze in een nieuw verblijf, de mensapenvallei. Mayani is toen ook naar Antwerpen gehaald om de groep te versterken. Ze heeft al ervaring als moeder en kan nu het goede voorbeeld geven aan Mambele, het andere kweekvrouwtje in de groep.

Net als de vader, Matadi, zijn deze twee vrouwen westelijke laaglandgorilla’s. Deze soort is erg bedreigd en heeft nog maar 90 000 gorilla's in de natuur. Nakomelingen zijn dus erg belangrijk. 

Meest gelezen