Videospeler inladen...

Kevin Hart presenteert Oscar-uitreiking dan toch niet, na ophef over oude anti-homotweets

De Amerikaanse acteur en comedian Kevin Hart trekt zich terug als presentator van de Oscaruitreiking. Er was heisa ontstaan over anti-homotweets die hij in het verleden verspreid had.

Twee dagen geleden maakte comedian Kevin Hart bekend dat hij op 24 februari de uitreiking van de Oscars zou presenteren. "Een kans die je maar een keer in je leven krijgt", schreef hij op zijn Instagram-account. Maar niet iedereen was onverdeeld gelukkig met de keuze voor Hart. Vooral zijn negatieve opmerkingen over homo's stuitten velen tegen de borst.

Jaren geleden publiceerde hij heel wat tweets waarin hij homo's viseerde. Zo schreef hij bijvoorbeeld dat als zijn zoon zou spelen met een poppenhuis, hij dat kapot zou slaan "omdat dat gay is". De afgelopen dagen verwijderde Hart heel wat van die anti-homotweets, maar sommigen zijn blijven staan.  

In een comedyshow jaren geleden zei Hart ook eens dat het een van zijn grootste angsten is dat zijn zoon homo zou zijn. "Ik ben geen homofoob. Doe wat je wil, wees gelukkig. Maar ik als heteroseksuele man, als ik kan voorkomen dat mijn zoon homo wordt, dan doe ik dat."

Na de kritiek trekt Hart zich nu terug als presentator. "Ik wil de aandacht niet afleiden op een avond die gevierd moet worden door zoveel getalenteerde artiesten. Ik excuseer mij oprecht bij de LGBTQ-gemeenschap voor mijn gevoelloze woorden in het verleden", schrijft hij op Twitter.

Wie nu de Oscar-uitreiking zal presenteren, is nog niet bekend.

Meest gelezen