© EU

Krijgt uw gemeente straks gratis wifi van Europa?

De Europese Commissie heeft de namen bekendgemaakt van 97 Belgische gemeenten die budget krijgen om gratis wifi hotspots te installeren. De 97 werden op “first-come, first-served” basis  geselecteerd uit 338 gemeenten die zich registreerden voor het Wifi4EU programma van de commissie.

In Vlaanderen hadden 184 gemeenten zich kandidaat gesteld om kans te maken op de gratis wifi. Hieronder zie je welke gemeenten uiteindelijk een cheque van 15.000 euro krijgen van Europa om gratis draadloze internet toegang te installeren. (lees verder onder de grafiek)

Het Europese geld mag enkel gebruikt worden om wifi-hotspots te installeren. Via deze hotspots kunnen de gemeenten dan wifi aanbieden in de openbare bibliotheek of in het stadhuis. De gemeenten moeten wel zelf in staat zijn om 3 jaar lang gratis toegang tot het netwerk te voorzien.

Meest gelezen