Alexander Dumarey

Binnenkort boodschappen doen in Sint-Annakerk in Gent

De Sint-Annakerk in Gent wordt een supermarkt. Het is de eerste kerk in Vlaanderen waar je binnenkort je inkopen kan doen.

Als je nog eieren of suiker te kort komt voor het bakken van een taart, kan je die binnenkort gaan halen in de Sint-Annakerk in Gent. Want de bekende en beschermde kerk wordt een supermarkt. De kerk wordt nu nog amper gebruikt en daarom zocht de stad naar een nieuwe bestemming.

Die nieuwe bestemming wordt een supermarkt van Delhaize. “Als je de kans hebt om een supermarkt in een kerk onder te brengen, dan heb je heel veel reden om fier te zijn”, zegt woordvoerder Roel Dekelver. “De kers op de taart is dat het een winkel in een kerk is.” Het was niet makkelijk om de plannen rond te krijgen. De Sint-Annakerk is een beschermd monument en dan kan niet zomaar alles. Het bisdom moest akkoord gaan met de plannen.

Meer dan een supermarkt

Maar het zal meer dan een supermarkt worden. “Het is op dit moment nog te vroeg om te zeggen hoe de kerk er precies uit zal zien”, zegt Dekelver. “We weten nog niet welke functies het gebouw zal innemen, maar het zal  een compleet project worden.” Zo komt er ook een restaurant en een groot terras.

Alexander Dumarey
kasto80

Meest gelezen