Jonas Hamers / ImageGlobe

Nog onduidelijkheid over geldigheid verkiezingsuitslag in 24 steden en gemeenten

Voor 24 steden en gemeenten in Vlaanderen zijn er nog bezwaren bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Dat meldt de Raad voor Verkiezingsbetwistingen, het onafhankelijk Vlaams bestuursrechtscollege dat de bezwaren behandelt voor de provincies, de Antwerpse districten en het overgrote deel van de Vlaamse steden en gemeenten.

Wie een bewaar wilde indienen in verband met de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018 had daarvoor 45 dagen de tijd. Die termijn is nu verstreken.

In 24 steden en gemeenten is er nog één of meer bezwaar waarover de raad voor Verkiezingsbetwistingen zich moet uitspreken. Het gaat om Berlaar, Bever, Bilzen, Brakel, De Haan, Dilbeek, Geetbets, Gooik, Haaltert, Halen, Herentals, Kortemark, Kortenaken, Kortessem, Langemark-Poelkapelle, Lummen, Merelbeke, Nieuwerkerken, Oosterzele, Putte, Torhout, Vilvoorde, Wetteren en Zelzate.

 Zodra de Raad voor Verkiezingsbetwistingen een uitspraak doet over een bezwaar, publiceert de Dienst van de Bestuursrechtscolleges (DBRC) die uitspraak online.

Meest gelezen