Politievakbonden dreigen met staking volgende donderdag en vrijdag

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACV Politie, ACOD en NSPV heeft de ingediende stakingsaanzegging geactiveerd. Als minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon  niet voor maandag aanschuift aan de onderhandelingstafel, zullen er acties volgen op donderdag 13 en vrijdag 14 december.

Er dreigt een staking bij de politie volgende donderdag en vrijdag. Drie van de vier politievakbonden zijn ontevreden over de onderhandelingen met Binnenlandse Zaken. 

Elk personeelslid zal zich in staking kunnen plaatsen op 13 en 14 december volgens de gekende modaliteiten. Over de actie zal nog gecommuniceerd worden", zo kondigen drie van de vier politievakbonden vrijdagavond aan in een gezamenlijk persbericht.

De ingediende stakingsaanzegging van ACV Politie, ACOD en NSPV werd vrijdag besproken op het onderhandelingscomité van de geïntegreerde politie. "De antwoorden op onze eisen door de vertegenwoordiger van de minister van Binnenlandse Zaken waren veel te vaag en kwamen niet tegemoet aan onze legitieme verwachtingen", luidt het.

 De drie vakbonden hebben de aanwezigheid van minister Jan Jambon rond de onderhandelingstafel geëist binnen een termijn van 72 uren.      De vakbonden klagen al enige tijd onder meer over de "aanvallen" op het statuut van de politie, de pensioenen, gebrek aan personeel en geweld tegen de politie.

Meest gelezen