Belga

Relschopper opgepakt op verdenking van brandstichting tijdens gelehesjesbetoging in Brussel

Een 23-jarige man is vanochtend van zijn vrijheid beroofd en voor de onderzoeksrechter in Brussel geleid. Hij wordt ervan verdacht een politievoertuig in brand te hebben gestoken tijdens de gelehesjesbetoging in Brussel, afgelopen vrijdag 30 november. Daarnaast krijgt de uit de hand gelopen betoging alvast voor vier anderen een gerechtelijk staartje. Daar is ook een minderjarige bij.

F.G., een man geboren in 1995, is deze morgen van zijn vrijheid beroofd en voor de Brusselse  onderzoeksrechter geleid. Hij wordt ervan verdacht een politievoertuig in brand te hebben gestoken. Dat meldt het parket van Brussel.

De onderzoeksrechter heeft hem in verdenking gesteld voor opzettelijke brandstichting en gewapende weerspannigheid in bende. Hij zal binnen de vijf dagen voor de raadkamer moeten verschijnen. F. G. is goed gekend bij politie en justitie. Hij wachtte op een elektronische enkelband voor feiten van diefstal en verkoop van verdovende middelen. 

Belga

Daarnaast zijn 3 personen gedagvaard om te verschijnen voor de correctionele rechtbank. Er is ook een minderjarige voorgeleid bij de jeugdrechter. Tenslotte is er nog een persoon uitgenodigd om op een later tijdstip verhoord te worden. 

Twee personen die eerder gearresteerd waren zijn na verhoor van de politie weer in vrijheid gesteld zonder verdere gevolgen. 

Meest gelezen