Videospeler inladen...

Welkin and Meraki, "het vijfsterrenhotel voor werkende mensen"

"Coworking spaces" schieten als paddenstoelen uit de grond. Alsmaar meer vastgoedmakelaars storten zich op deze markt, zo ook het luxueuze Welkin and Meraki dat deze week haar deuren opende. "De markt" ging langs op de opening.

Het concept is simpel, een werkplek combineren met het aangename en met oog voor het luxueuze. “Wij zijn een vijfsterrenhotel voor mensen die werken” vertelt Alain Brossé, Ceo van 'Welkin and Meraki'. De huurprijs van een kantoor start vanaf 600 euro, “Wij mikken vooral op kmo’s en grote ondernemingen, maar iedereen is natuurlijk welkom.” 

Wij zijn een vijfsterrenhotel voor mensen die werken

Alain Brossé, CEO Welkin and Meraki

Met hun formule mikken ze bovendien op millennials en “mobiele” personen en dat uit zich in de inrichting van de ruimtes, vertelt de CEO. “Grote bedrijven kunnen onze kantoren gebruiken om juist die groepen aan te trekken. Jonge mensen willen hard werken en liefst op een relevante en inspirerende  plaats”.

België telt 24 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte, waarvan 550.000 vierkante meter als flexibele werkruimte. Vorig jaar kwam er 35.000 vierkante meter aan coworkingplaatsen bij en dit jaar wellicht nog eens drie keer zoveel. Naast Brussel bouwt het bedrijf ook kantoren in Parijs, Eindhoven en Luxemburg. "Binnen twee weken openen we ook twee kantoren in London. Ons doel is om 200 coworking spaces te openen over de hele wereld".

Bekijk in de video hieronder een rondleiding van CEO Alain Brossé

Videospeler inladen...

Meest gelezen