COPYRIGHT Chris Pennarts Blokland 82 - 3417 MR Montfoort 0653-309747 info@chrispennarts.nl www.chrispennarts.nl

Bijna één op de tien zestigplussers aan het werk, verdubbeling in tien jaar tijd

Bijna één op de tien zestigplussers in ons land is op dit moment aan het werk. Dat is zowat een verdubbeling in tien jaar tijd, want in 2008 was maar goed één op de twintig zestigplussers aan de slag.

In België zijn op dit moment 261.400 zestigplussers aan het werk. Dat is 9,6 procent van het aantal landgenoten dat ouder is dan zestig jaar en het hoogste cijfer sinds Statbel, het Belgische statistiekbureau, daar gegevens over bijhoudt.

(Lees verder onder de grafiek.)

Tien jaar geleden stelde Statbel vast dat maar iets meer dan één op twintig zestigplussers aan het werk was. Maar dat aantal is nu dus bijna verdubbeld. De stijging is het sterkst in Vlaanderen en Brussel.

(Lees verder onder de grafiek.)

Dat er opvallend meer oudere werknemers aan de slag blijven, komt deels door de maatregelen van de huidige en vorige regering om mensen langer aan het werk te houden.

Door de krappe arbeidsmarkt zoeken bedrijven ook oudere kandidaten om hun vacatures in te vullen. In ons zijn wel nog altijd een stuk minder oudere werknemers dan in de meeste buurlanden.

Meest gelezen