Lorin Parys wordt nieuwe ondervoorzitter van N-VA

Vlaams parlementslid Lorin Parys wordt de nieuwe ondervoorzitter van N-VA. Dat is beslist op de partijraad van N-VA deze middag. De vorige ondervoorzitter, Sander Loones, werd halfweg november minister van Defensie. Parys kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen op als grote tegenstander van Mohamed Ridouani (SP.A) in Leuven, maar moest die laten voorgaan in de resultaten. 

Lorin Parys wordt de nieuwe ondervoorzitter van N-VA. Hij volgt daarmee Sander Loones op. Loones legde halfweg november de eed af als minister van Defensie en Ambtenarenzaken zodat voormalig minister Steven Vandeput burgemeester van Hasselt kon worden. 

Parys (1976) is Vlaams parlementslid voor N-VA en hét partijkopstuk in Leuven. Hij studeerde Rechten aan de Université de Namur, de KU Leuven en aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Hij heeft als advocaat gewerkt, en baat vandaag met zijn partner een optiekzaak uit.

Engagement voor pleegzorg

In 2014 werd Parys verkozen in het Vlaams parlement. Daar zit hij de Commissie Wonen, Armoedebestrijding, en Gelijke Kansen voor. Parys is vooral bekend van zijn engagementen voor de pleegzorg en sociaal ondernemerschap, waarover hij ook het boek De Vergeetput schreef. Lorin Parys zal de rol van ondervoorzitter opnemen samen met Brussels parlementslid Cieltje Van Achter, die enkele maanden geleden tot ondervoorzitter werd verkozen.

In oktober kwam Parys bij de gemeenteraadsverkiezingen op als grote tegenstander van SP.A'er Mohamed Ridouani. Uiteindelijk moest Parys de duimen leggen voor Ridouani, die Louis Tobback in Leuven opvolgde als burgemeester.

Meest gelezen