Videospeler inladen...

Seniorenkonvent Leuven trekt erkenning studentenclub Reuzegom met onmiddellijke ingang in

Seniorenkonvent Leuven, de koepelorganisatie van de Vlaamse jongensstudentenclubs verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven, trekt de erkenning van studentenclub Reuzegom "met onmiddellijke ingang" in. Dat meldt de vereniging op haar Facebookpagina.

De beslissing volgt nadat een 20-jarige student van Reuzegom gisterennamiddag overleed, nadat hij woensdag op de studentendoop van Moeder Reuzegom visolie moest drinken.

Het bestuur van Leuvense Seniorenkonvent kwam hierover donderdag samen. "Na een vergadering is een weloverwogen beslissing genomen om de erkenning van Moeder Reuzegom met onmiddellijke ingang te beëindigen".

"Deze manier van studentendoop veroordelen wij ten stelligste. Dit strookt niet met de waarden en tradities waarop het Leuvense Seniorenkonvent gebouwd is. We hopen hiermee een sterk signaal te geven aan onze clubs dat dergelijke praktijken niet thuishoren op een studentendoop, noch het studentenleven."

Luc Sels, de rector van de KU Leuven, kondigt op Twitter een tuchtonderzoek aan. "Activiteiten van Reuzegom worden niet getolereerd. Ze zijn al meermaals over de schreef gegaan. In afstemming met gerecht en politie starten wij tuchtonderzoek tegen de verantwoordelijke studenten. Actie volgt morgen na mijn terugkeer uit Japan", zegt hij.

Meest gelezen