Videospeler inladen...

Zes doden en tientallen gewonden na paniek in Italiaanse discotheek

In Italië zijn zes mensen omgekomen bij een incident in een nachtclub in het stadje Corinaldo. Bij een optreden van een populaire rapper brak er paniek uit, nadat er met pepperspray was gespoten in de club. De slachtoffers zijn vijf minderjarigen en een moeder die met haar dochter naar het concert was gekomen. Er vielen ook 53 gewonden, onder wie dertien zwaargewond. 

In discotheek Lanterna Azzura, in het Noord-Italiaanse stadje Corinaldo, kwam gisteravond de populaire Italiaanse rapper Sfera Ebbasta optreden.  Maar wat een leuk avondje uit moest worden, werd een drama voor de naar schatting 1.000 aanwezigen, onder wie veel tieners.

Rond 1 uur 's nachts, nog voor het optreden, brak paniek uit, naar verluidt toen er met pepperspray werd gespoten. In het gewoel dat ontstond in de richting van de uitgang zijn zes mensen om het leven gekomen: vijf minderjarigen, drie meisjes en twee jongens, en een moeder die met haar dochter naar het concert was gekomen. De tieners waren tussen 14 en 16 jaar, de moeder was 39. Volgens de staatsradio hadden de meerderheid van de slachtoffers schedeltrauma's. 

"Om een onverklaarbare reden slechts één zaal gebruikt"

Volgens de autoriteiten hebben de organisatoren te veel kaartjes verkocht. Hoofdaanklager Monica Garulli vertelde aan de pers dat er ongeveer 1.400 kaartjes werden verkocht, maar dat de discotheek maar capaciteit heeft voor ongeveer 870 mensen.

De Italiaanse premier Giuseppe Conte zei na een bezoek aan de plaats van de ramp dat de discotheek over drie zalen beschikt, maar dat de organisatie "om een onverklaarbare reden slechts één zaal met een capaciteit van 469 mensen had voorzien". Terwijl het onderzoek loopt, "moet de overheid zich afvragen wat ze nog moet doen zodat dergelijke tragedies nooit meer kunnen gebeuren”, zei Conte nog.

Brugje ingestort

Intussen zijn op YouTube beelden opgedoken van ooggetuigen, waarop de feiten te zien zijn: een brugje stortte in toen er veel mensen op stonden die de uitgang van de discotheek probeerden te bereiken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen