AFP or licensors

Sociale onrust Frankrijk: “Meer dan 1.700 mensen opgepakt”

Bij het protest van de "gele hesjes" gisteren in Frankrijk zijn in totaal 1.723 mensen opgepakt. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

Er zijn 1.220 mensen "ten behoeve van het onderzoek" vastgehouden ("garde à vue"). In Parijs alleen al zijn er gisteren 1.082 mensen opgepakt, een record, zo maakte de prefectuur nog bekend. Op 1 december nam de politie 412 mensen mee. Vanochtend kwamen 396 mensen weer vrij, 284 van hen worden niet vervolgd, 108 zijn naar het parket van Parijs doorverwezen.

Bij de nieuwe mobilisatie van de "gele hesjes" zijn zowat 136.000 mensen op straat gekomen, de opkomst is vergelijkbaar met 1 december, klinkt het nog.

Volgens het stadsbestuur van de Lichtstad is de materiële schade groter dan bij het protest een week geleden. Lokale media meldden dat er 264 mensen gewond zijn geraakt, van wie 39 onder de ordediensten

 

Meest gelezen