Spoorstaking in Duitsland voorbij, maar hinder nog altijd voelbaar

Het Duitse treinverkeer ondervindt nog altijd hinder na de spoorstaking vanmorgen. Tussen 5 en 9 uur had een groot deel van het treinpersoneel bij Deutsche Bahn het werk neergelegd. De vakbond EVG had daartoe opgeroepen nadat de cao-onderhandelingen afgelopen weekend afgesprongen waren.

De vakbond EVG had haar leden opgeroepen om vanaf 5 uur tot 9 uur het werk neer te leggen. Daardoor was in heel Duitsland het verkeer over lange afstand stilgelegd. Hier en daar reden wel nog wat treinen op een aantal voorstandsnetten.

De actie is voorbij, maar de gevolgen zijn allicht nog de hele dag voelbaar, met vertragingen en geschrapte treinen. Deutsche Bahn roept reizigers op om de trein indien mogelijk te vermijden. Als compensatie zijn de treinkaartjes van vandaag ook morgen geldig.

De staking komt er na het afspringen van de cao-onderhandelingen zaterdag. De vakbond vind het loonvoorstel van de directie te mager. De directie roept de EVG op om opnieuw aan de onderhandelingstafel plaats te nemen.

Meest gelezen