Video player inladen...

Van Paulette tot "ons moe", 15 jaar geleden overleed plots Ann Petersen

Actrice Ann Petersen was amper 76 toen ze op elf december 2003 onverwacht stierf in haar huis in Opwijk.  Die dag werd ze nog verwacht op de set van de populaire soap "Thuis", waarin ze Florke speelde.  Ann Petersen heeft er een lange en rijke acteercarrière opzitten. Een greep uit haar indrukwekkende televisie- en filmwerk.

Ann Petersen speelde niet alleen in televisiereeksen zoals "Kapitein Zeppos" en "Slisse en Cesar", maar schitterde ook in langspeelfilms zoals  "Het Sacrament" van Hugo Claus, "Manneken Pis" van Frank Van Passel en  "Pauline en Paulette" van Lieven Debrauwer. 

Ann Petersen werd op 22 juni 1927 geboren in Wuustwezel.  Als kind al was ze gebeten door het theater, toch koos ze pas op latere leeftijd voor een leven als actrice. 

Ook al stierf Petersen op 11 december 2003, de herinnering blijft levend. Zo was er vorig jaar nog een ontroerend herdenkingsmoment tijdens "Throwback thursday in het Sportpladijs". Tijdens die nostalgische concerten die Ketnet organiseerde, zette Gert Verhulst een pet op met daarop de afbeelding van Jeannine - mevrouw praline - De Bolle, een rol van Ann Petersen. Dat moment, en het applaus dat erop volgde, kunt u hiernaast herbeleven.

VIDEO ontdek bekende en minder bekende rollen van Ann Petersen:

Video player inladen...

Meest gelezen