Anne Teresa De Keersmaeker mag zich "Brusseles van 't joêr" noemen

Choreografe en danseres Anne Teresa De Keersmaeker mag zich "Brusseles van 't joêr" noemen. De jury roemt haar liefde voor de stad en hoe ze Brussel op de kaart heeft gezet. "Brusseleir vè et leive" is Jari Demeulemeester.

De nieuwe "Brusseles van 't joêr" vertoeft in goed gezelschap. Vorige winnaars zijn onder andere Lange Jojo, tv-kok Albert Verdeyen en Dani Klein, zangeres van Vaya con Dios. Be.brusseleir die de verkiezing elk jaar organiseert koos voor De Keersmaeker omdat ze Brussel als haar podium en werkplaats gebruikt, de stad op de internationale kaart heeft gezet en ze mensen in de stad samenbrengt.

Zelf is ze erg blij met de prijs: "Ik ben eigenlijk opgegroeid in de rand, in Wemmel, maar heb altijd een sterke band met Brussel gehad. Ik ging shoppen op de Rue Neuve met mijn grootmoeder, en ging naar de Middelbare school in de Moutstraat. Later ben ik ook effectief naar de stad verhuisd en heb ik mijn eigen dansgezelschap P.A.R.T.S. opgestart."

Voor het leven

Voormalig AB-directeur Jari Demeulemeester is "Brusseleir vè et leive" geworden, Brusselaar voor het leven dus. Die titel krijgt Jari voor zijn levenslange inzet voor het sociaal en cultureel leven in Brussel.  

Meest gelezen