Annelies Van Herck, Michèle Cuvelier, Layla El-Dekmak en Peter Van de Veire

Wie wordt "De slimste mens ter wereld"?: nog 4 VRT-gezichten strijden mee om de titel

Vanavond starten de finaleweken van de televisiequiz "De slimste mens ter wereld" op Vier. Tien kandidaten maken nog kans op de eervolle titel en de plechtige oorkonde. Op donderdag 20 december weten we wie er in de voetsporen treedt van VRT-journalist Xavier Taveirne.

Vanavond komen er drie VRT-vrouwen aan de start van de eerste aflevering van de twee finaleweken: journaalanker Annelies Van Herck, Studio Brussel-presentatrice Michèle Cuvelier en Radio 1-presentatrice Layla El-Dekmak, die rechtstreeks doorstootte naar die finaleafleveringen. Met Rani De Coninck en Julie Colpaert in de tweede finaleweek is er een perfect evenwicht tussen beide geslachten.

In aanloop naar de grote finale keren er na vanavond nog 7 kandidaten terug. Opvallend: voor drie finalisten zijn drie deelnames voldoende gebleken om in de eindfase van het spel te geraken. Bij de 10 kandidaten die spelen om de titel, zitten 4 VRT-gezichten. Naast de drie deelnemers van vanavond keert in de tweede finaleweek MNM-presentator Peter Van de Veire terug. Nog opvallend: met Sven Gatz heeft ook een minister zich weten plaatsen voor de finaleweken.

Deze kandidaten kunnen "De slimste mens" worden

  • Vanavond: Annelies Van Herck, Michèle Cuvelier, Layla El-Dekmak
  • Omar Suidi (drie deelnames, één keer gewonnen)
  • Wouter Vandenhaute (vier deelnames, twee keer gewonnen)
  • Sven Gatz (zes deelnames, één keer gewonnen)
  • Rani De Coninck (zes deelnames, drie keer gewonnen)
  • Peter Van de Veire (zes deelnames, vijf keer gewonnen)
  • Boris Van Severen (acht deelnames, vier keer gewonnen)
  • Julie Colpaert (twaalf deelnames, acht keer gewonnen) 

Meest gelezen