Provincie West-Vlaanderen wil 1 miljoen kurken inzamelen

De provincie West-Vlaanderen lanceert de campagne "Mag ik een kurk van jou?". Ze is op zoek naar maar liefst 1 miljoen kurken om te recycleren. Ze laten daarvoor speciaal zo'n 350 inzamelboxen maken.

De provincie West-Vlaanderen wil de kurken recycleren om ze bijvoorbeeld te gebruiken als isolatiemateriaal. Er komen zo'n 350 inzamelboxen. Die zijn ze nu aan 't maken in het maatwerkbedrijf Mariasteen in Hooglede.

Makkelijker dan het containerpark

De kurkenboxen komen er in bibliotheken, culturele centra, scholen enzovoort. Iedereen kan daar dus gemakkelijk een of meerdere kurken in deponeren. Nu moet je daarvoor nog naar het containerpark gaan. De provincie wil met de inzamelactie 1 miljoen kurken redden van de vuilnisbak. Dat is één kurk per West-Vlaming.

Laat de kurken knallen!

Gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe lanceert de campagne bewust in december: "Met het eindejaar in zicht is het de topperiode om kurken te laten knallen. Het is het moment om de burger erop te wijzen dat we die dingen niet moeten weggooien en dat we daar echt iets mee kunnen doen dat zinvol is." Alle soorten kurken zijn welkom, ook plastic exemplaren
 

Meest gelezen