Video player inladen...

Leerlingen KTA Brugge dreigen met aanslag tegen OKAN-klas, parket opent onderzoek

In een technische school in Brugge hebben enkele jongens ermee gedreigd om een aanslag te plegen op de OKAN-klas, een klas voor anderstalige nieuwkomers, in hun school.

De leerlingen, 17 en 18 jaar oud, hebben in een besloten chatgroep op Facebook foto's gepost van zichzelf met wapens en in soldatenkledij. Ze roepen op om een aanslag te plegen op de OKAN-klas van hun school. Dat is een klas waar anderstalige nieuwkomers worden opgevangen.

Fascistische praat

De zaak kwam aan het licht toen een begeleider een leerling fascistische praat hoorde verkopen. Tijdens een gesprek met de directie vertelde de begeleider over het bestaan van een chatgroep met puur racistische uitspraken. Ze noemen zichzelf de "rechtse alliantie van het KTA". De school schakelde de politie in en het parket startte een onderzoek.

Huiszoeking

Bij een van de leerlingen werd al een huiszoeking gedaan. Daarbij werden wapens en legerkledij gevonden. De vader van de jongen is een verzamelaar van wapens en heeft daarvoor wel de nodige vergunningen. Het parket van Brugge beschouwt het incident als stoerdoenerij. De jongeren zijn zelf heel hard geschrokken en beseffen dat ze over de schreef gingen. De school wacht het verdere onderzoek af. Voorlopig is er nog niemand van school gestuurd. 

Herbekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen