Nieuwe topsporthal van KU Leuven is officieel geopend

Rector Luc Sels en Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) hebben de nieuwe topsporthal van de KU Leuven geopend. De sporthal staat op de sportcampus in Heverlee en is onder meer het nieuwe oefenterrein voor de nationale volleybalteams.

De nieuwe topsporthal in Leuven is niet alleen voor Vlaamse topsporters, ook studenten van de KU Leuven en Leuvenaars kunnen er terecht. De hal is onder meer het nieuwe oefenterrein voor de nationale volleybalteams, maar is ook geschikt voor andere balsporten zoals basketbal, zaalvoetbal en handbal. Zo zullen de nationale volleybalteams, de Red Dragons en Yellow Tigers, er hun trainingen afwerken. De KU Leuven heeft de bouw van de topsporthal gefinancierd met steun van de Vlaamse Overheid.

Hoge hal

De nieuwe sporthal is opvallend hoog, zegt nationaal volleybalcoach Gert Vande Broek: "De hal is 13 meter hoog en is ook enorm breed en lang. De Internationale Volleybalfederatie eist ook dat we in dergelijke hallen kunnen spelen. De hal heeft ook een parketvloer, dezelfde die in de NBA gebruikt wordt. Er is ook een erg goede akoestiek, daar is enorm in geïnvesteerd. Dat geeft toch een andere werksfeer want van atleten wordt verwacht dat ze heel frequent en hard trainen. Dat mag ook in een aangename omgeving gebeuren."  

Kinezaal

De studenten van de Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen krijgen er balsportlessen en kunnen praktijkervaring opdoen in de bijhorende kinezaal. ’s Avonds en in de weekends biedt het Universitair Sportcentrum verschillende activiteiten aan in de topsporthal. Drie jaar geleden opende op de sportcampus ook al de indoor atletiekhal.

Meest gelezen