Opnieuw zandkliffen op het strand van Bredene

In Bredene zijn er opnieuw zandkliffen ontstaan op het strand, door het stormachtige weer van vorige week. Burgemeester en voorzitter van de kustburgemeesters Steve Vandenberghe (SP.A) roept de Vlaamse regering op om met meer structurele oplossingen te komen voor de zandophopingen. "Die jaarlijkse opspuitingen kosten veel geld en lossen het probleem niet structureel op."

Burgemeester Steve Vandenberghe postte maandag een foto van de zandkliffen op Twitter. Het gaat om kliffen tot twee meter hoog. En dat is gevaarlijk voor wie op het strand wandelt. Steve Vandenberghe is ook voorzitter van de kustburgemeesters en hij roept de Vlaamse regering op om met meer structurele oplossingen te komen voor de zandophopingen. "De zeespiegel stijgt en de klimaatverandering gaat sneller dan verwacht. Er zijn duurzame oplossingen nodig. Het moet gedaan zijn met die zandopspuitingen op kosten van de gemeenschap."

Vorige week werden de plannen voor een proefeiland voor de kust van Knokke-Heist nog definitief opgeborgen. Zo'n eiland zou de kust dan beschermen tegen de overstromingen bij zware stormen.

Meest gelezen