Roeselaars bedrijf zoekt personeel met autisme spectrum profiel

In Roeselare zoekt Passwerk nieuwe werknemers, maar ze moeten wel een bijzonder profiel hebben. Het bedrijf stelt namelijk mensen te werken die een vorm van autisme hebben. Wat voor sommige taken een beperking lijkt, is voor andere taken net een voordeel.

Passwerk is een bedrijf met verscheidene kantoren in ons land. Afgelopen zomer opende er één in Roeselare. Daar werken nu tien mensen met een vorm van autisme, maar er is ruimte voor meer. Steeds meer organisaties en bedrijven zien in dat sommige taken net beter worden uitgevoerd door mensen met autisme, op voorwaarde dat ze de juiste begeleiding krijgen. En dat is net was Passwerk doet. Vooral programmatiewerk of andere taken waar je een sterke focus voor nodig hebt, zijn erg geschikt voor bepaalde mensen met autisme. Onder meer TUI schakelde Passwerk in en is zeer tevreden. "Hun werknemers hebben een groter oog voor detail", zegt CIO Filip Michiels. "Ze zullen sneller dan anderen fouten ontdekken in software bijvoorbeeld."  

Ook werknemers gelukkig 

Niet enkel de klanten van Passwerk blijken tevreden, ook het personeel voelt er zich goed. "In mijn vroegere job had ik vaak stress", zegt Lucie, één van de werknemers. "Als we hier praktische vragen hebben of als onze taken niet helemaal duidelijk zijn, dan kunnen we bij onze jobcoach terecht. Doorgaans krijgen we dan heel snel antwoord."  

Er werken voorlopig tien mensen met autisme bij Passwerk, maar daar mag dus nog volk bijkomen. 

Meest gelezen