AFP or licensors

Siberische seriemoordenaar opnieuw veroordeeld tot levenslang wegens 56 ontdekte moorden

In de Siberische provincie Irkoetsk is seriemoordenaar Michael Popkov opnieuw veroordeeld tot levenslange opsluiting. Popkov zat al levenslang vast voor de moord op 22 vrouwen, nu komt daar een tweede veroordeling tot levenslang bij voor 56 nieuwe moorden. De teller staat nu op 78 slachtoffers.

In de Siberische provincie Irkoetsk is Michael Popkov (53), de beruchtste seriemoordenaar van Rusland, opnieuw tot levenslang veroordeeld wegens de moord op 55 vrouwen en 1 politieagent. Popkov pleegde de moorden tussen 1992 en 2007; tot 1998 werkte Popkov zelf als agent in Angarsk, een stad in de provincie Irkoetsk. 

Popkov werd in 2015 al veroordeeld tot levenslang wegens verkrachting en moord op 22 vrouwen. Nu krijgt hij opnieuw levenslang voor 56 nieuwe moorden. De slachtoffers waren 77 vrouwen tussen de 16 en 40 jaar en 1 (mannelijke) politieagent. Popkov bood de vrouwen 's avonds laat een lift aan, en vermoordde hen op gruwelijke wijze met een hamer en bijl. 

Popkov verklaarde dat hij Angarsk wilde "zuiveren" van "immorele vrouwen". Met zijn 78 slachtoffers is Popkov de beruchtste seriemoordenaar in Ruslands recente geschiedenis. Russische media doopten hem om tot 'maniak van Angarsk'. 

Meest gelezen