450 Fransen op totaal van 600 studenten in master psychologie: ULB erg in trek bij Franse studenten

Opvallend veel studenten uit Frankrijk komen studeren aan de Franstalige universiteiten in ons land. Vooral de faculteit  psychologie van ULB wordt overspoeld. In het eerste jaar master psychologie zijn er nu 450 Franse studenten op een totaal van bijna 600. Dat zocht de nieuwssite Apache.be uit.

Sinds begin 2017 staat er in Frankrijk een limiet op het aantal plaatsen in masteropleidingen en moeten studenten aan een selectieprocedure deelnemen. Maar de criteria zijn blijkbaar zo streng, dat veel studenten geweigerd worden en dus hier komen studeren, zo vertelt Arnaud Destrebecqz, decaan van de faculteit psychologie aan de ULB.

In twee jaar tijd is het aantal buitenlandse studenten aan de ULB, vooral Fransen dus, verzesvoudigd. Het gevolg is overvolle aula's en een nijpend personeeltekort. De decanen hebben nu een brief geschreven aan de rectoren met de vraag om het probleem aan te kaarten bij de politiek. 

Meest gelezen