Samuel Beckett en twee acteurs tijdens een repetitie van "Eindspel" (Berlijn, 1967)

Universiteit Antwerpen bekroond voor digitalisering van schrijver Beckett

Een project om alle werken van de Ierse auteur Samuel Beckett te digitaliseren is in de prijzen gevallen in de Verenigde Staten.

Samuel Beckett was een Ierse schrijver en dichter, die in 1969 de Nobelprijs voor literatuur won. Hij schreef toneelstukken als “Wachten op Godot”, "Eindspel" of "Krapps laatste band" en de romantrilogie "Molloy", "Malone sterft" en "Naamloos". 

Voor het “Beckett Digital Manuscript Project” werkt de Universiteit Antwerpen samen met andere organisaties.  "Samen stellen we alle documenten die Beckett naliet, digitaal ter beschikking," legt Dirk Van Hulle (UA) uit. Onderzoekers kunnen ook versies vergelijken en de persoonlijke bibliotheek van Beckett doorzoeken.

De website is nu bekroond met de tweejaarlijkse prijs van  de Modern Language Association of America."We zijn enorm verheugd dat de technische uitvoering van het project wordt gelauwerd, " zeggen Dirk Van Hulle en mede-onderzoekers Vincent Neyt en Pim Verhulst. "Dat sterkt ons in de ambitie om de grenzen van de digitale literatuurwetenschap te blijven verleggen ."

Meest gelezen