Videospeler inladen...

Winterstorm Diego verlamt zuidoosten van VS: "380.000 gezinnen zonder stroom, 1.100 vluchten geannuleerd"

In het zuiden en zuidoosten van de Verenigde Staten zitten zo’n 400.000 gezinnen zonder stroom door een grote winterstorm. De storm, die de naam Diego kreeg, trof de staten Georgia, Alabama, Tennessee, South Carolina, maar vooral Virginia en North Carolina. Op sommige plaatsen ligt tot een halve meter sneeuw, en voor de komende uren wordt winterse neerslag en ijsvorming verwacht. In North Carolina zijn al meer dan 700 verkeersgevallen gebeurd. De gouverneur van North Carolina kondigde drie dagen geleden de noodtoestand af, en die blijft van kracht: “Er staat ons nog meer sneeuw en ijs te wachten. Geniet van de schoonheid, maar respecteer het gevaar.” 

Meest gelezen