Xinhua/Photoshot. All rights reserved.

Internationale treinverkeer van Eurostar en Thalys zondagavond in de knoop

Het verkeer van en naar ons land met de hogesnelheidstreinen Eurostar en Thalys heeft zondagavond heel wat vertraging opgelopen, zo blijkt onder meer uit getuigenissen op Twitter.

Eurostar, dat tussen Londen en Brussel spoort, zegt op zijn website dat de treinen vanuit de Britse hoofdstad tot twee uur vertraging opliepen "als gevolg van een operationeel incident op de lijn". Het bedrijf raadt reizigers af om zondagavond nog te vertrekken, "tenzij absoluut noodzakelijk".

Ook bij Thalys, dat onder meer tussen Parijs en Brussel spoort, was er zondagavond sprake van urenlange vertragingen. Het bedrijf zegt op Twitter dat er twee sporen geblokkeerd waren als gevolg van een ongeval. Ook Thalys raadt de reizigers aan hun reis uit te stellen indien mogelijk.

Meest gelezen