2.500 cannabisplanten aangetroffen bij grote drugsactie in Limburg

Bij een grootschalige drugsactie op verschillende plekken in Limburg heeft de politie vandaag meer dan 2.500 cannabisplanten in beslag genomen. De zogenoemde Cleanhouse-actie is een samenwerking tussen verschillende politiezones. Acht verdachten werden gearresteerd.

De politie viel binnen op 13 locaties, verspreid over heel Limburg. Onder andere in woningen in Tessenderlo, Kortessem en Lommel werden grote plantages aangetroffen. In totaal nam de politie 1.200 gram cannabis en 20.000 euro in beslag. 

Grote samenwerking

Het is de 16de keer dat de Cleanhouse-actie plaatsvond. Het is een samenwerking tussen acht politiezones, de Federale Politie en de Federale Gerechtelijke Politie van Limburg. Ook de Civiele Bescherming, Fluvius en de Watergroep deden mee aan de drugsactie. 

Verhuurders op de hoogte?

Naast de 8 verdachten die gearresteerd zijn, wordt nu nog onderzocht of de verhuurders van de woningen in kwestie op de hoogte waren van de plantages. Het onderzoek wordt nog verdergezet en latere arrestaties zijn nog mogelijk. Het Parket van Limburg roept verhuurders op om waakzaam te zijn bij het afsluiten van huurcontracten. 

 

Meest gelezen