Als Gollum en Sméagol in Theresa May’s hoofd kruipen...

Zal de Britse premier Theresa May zich uiteindelijk toch aan het huidige brexitakkoord moeten vastklampen, omdat er, aldus de voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, een heronderhandeling niet inzit? Zal ze tegemoet kunnen komen aan de kritiek in haar eigen partij? Of komt er alsnog een referendum om de remainers, zij die binnen de Europese Unie willen blijven, tegemoet te komen? Gollum en zijn vriendelijker alter ego Sméagol, bekend van "The Lord of the Rings", konden alvast in het hoofd van de Britse premier kijken.

Het is stemacteur Andy Serkis, vooral bekend van zijn Gollum-rol in de diverse "The Lord of the Rings"-films, die eergisteren deze parodie op Facebook en YouTube publiceerde. "May/Gollum" blijft daarin het bereikte akkoord verdedigen ("I finds it and negotiates it. We wants it! We has to do it!"), terwijl "May/Sméagol" eerder de kaart van de remainers trekt ("It hurts the people, makes them poorer.")

Wanneer "May/Sméagol" dan een nieuw referendum voorstelt, want "the peoples are our friends", is het hek helemaal van de dam: "You don’t have any friends!"

Hier beneden kunt u de "gelekte beelden uit Downing Street 10" bekijken, intussen al meer dan 2 miljoen keer bekeken op Facebook en ruim 1 miljoen keer op YouTube. Met een al even enthousiaste als sissende "May/Gollum", want "we takes back control! Money, borders, laws ... blue passportses!":

Meest gelezen