2018 Invision

Cher komt op haar 72e terug naar België

Na haar rol in de film "Mamma mia 2" kreeg wereldster Cher zin om opnieuw te touren, en die tournee brengt haar nu ook naar België. 28 september 2019 treedt Cher op in het Sportpaleis in Antwerpen, dat is alweer 14 jaar geleden.

"Mamma mia! Here we go again", zo heet de tweede film gebaseerd op de liedjes van ABBA. In die film die afgelopen zomer in première ging speelt Cher een rol, naast onder anderen Meryl Streep en Pierce Brosnan. Cher kende naar eigen zeggen het oeuvre van ABBA niet goed, maar de paar liedjes uit de film smaakten naar meer.  

In september bracht Cher daarom "Dancing queen" uit, een opmerkelijk coveralbum met enkel nummers van ABBA. In Australië en Amerika had ze al een tournee aangekondigd, waar ze die nummers - naast haar klassiekers - zal brengen. Op sociale media hintte Cher al enkele keren op een Europees luik, en dat nieuws is vandaag bevestigd. 28 september 2019 speelt Cher in het Antwerpse Sportpaleis. Het is 14 jaar geleden dat Cher nog optrad in ons land.

De iconische superster staat al meer dan 50 jaar op het podium, eerst als deel van Sonny & Cher. De Amerikaanse van Armeense origine verkocht in haar carrière meer dan 100 miljoen platen en is de enige artieste ooit die in zes opeenvolgende decennia een nummer één-hit scoorde in de Verenigde Staten. Recent kwam ze nog in het nieuws omdat haar villa in Malibu bedreigd werd door bosbranden.

De superster is dit jaar 72 geworden maar treedt nog regelmatig op, ook al is er al een afscheidstournee geweest in 2004. Deze nieuwe tournee heet dan ook toepasselijk "Here we go again".

VIDEO bekijk hieronder een van haar bekendste hits:

Meest gelezen