"Ik blijf erbij: ik ben niet te ver gegaan met die straf voor mijn dochter"

Toen zijn dochter Kirsten opnieuw een vermaning van de school gekregen had omdat ze een medeleerling bleef pesten, door onder meer die leerling de toegang tot de bus te blokkeren, was de maat voor vader Matt Cox uit Swanton, in de Amerikaanse staat Ohio, meer dan vol. Hij had haar al een eerste keer gestraft, door haar te verbieden om een tijdlang tv te kijken. Maar nu dat niet geholpen had en zijn 10-jarige dochter dit keer zelfs enkele dagen verplicht van school moest blijven, besloot Cox om haar 8 kilometer lang in de vrieskou, tussen de school en zijn woonplaats, te doen stappen. De beelden daarvan werden intussen 21 miljoen keer bekeken op Facebook. Maar voor zijn aanpak kreeg hij ook bakken kritiek.

Het was volgend filmpje dat de voorbije week viraal ging:

Niet iedereen kon de aanpak van de vader waarderen. Zij omschreven zijn straf als "onverantwoord" en beschuldigden hem van pestgedrag. Diverse nieuwsmedia lieten experten aan het woord om de straf ofwel goed te keuren ofwel af te keuren.

Op nieuwswebsite People reageerde vader Cox nog, nadat het filmpje viraal gegaan was: "Ik blijf erbij: ik ben niet te ver gegaan. Ik heb die video op mijn sociale media gepubliceerd, enkel en alleen voor mijn naaste familie en vrienden: ook al houden we zielsveel van onze kinderen en zouden we alles voor hen doen, dat betekent nog niet dat we blind moeten zijn voor hetgeen ze doen."

"Ik was vooral ontgoocheld dat ze was blijven pesten. En dus liet ik haar tijdens de periode, dat ze geschorst was, de hele afstand te voet afleggen."

Ze weet in ieder geval de busrit naar school nu beter te waarderen

"Eerst was ze erg boos over die straf. Maar daarna besefte ze dat ze zelf de oorzaak ervan was en dat het haar handelingen waren die haar in de problemen hadden gebracht. Toen kon ze de straf ook aanvaarden. En kon ze ervan leren."

"Er was tijdens de wandeling geen enkel gevaar, omdat ik achter haar reed. Ze weet in ieder geval de busrit naar school nu beter te waarderen."

“Ik had nooit verwacht dat zo’n filmpje zo’n succes zou kunnen worden. Maar ik vind het oké dat het nu gebeurd is. Het filmpje doet mensen tenminste nadenken over de pest-epidemie die er momenteel in ons land heerst."

Meest gelezen