Video player inladen...

Maya, Syrische vluchtelinge van 8 jaar, kan voor het eerst wandelen

Zo'n kwart miljoen Syrische vluchtelingen in het Midden-Oosten zouden volgend jaar kunnen terugkeren naar hun land, indien er voldoende garanties zijn voor een veilige en vrijwillige terugkeer. Dat zegt de VN-vluchtelingenorganisatie. 

Sinds het begin van de oorlog in 2011 zijn ongeveer 5,6 miljoen Syriërs gevlucht naar de buurlanden. De meeste Syrische vluchtelingen zitten evenwel vast in hun eigen land. Zoals de 8-jarige Maya Al-Merie. Maya woont in het vluchtelingenkamp vlakbij de grens met Turkije. Het Syrische meisje is zonder onderbenen geboren, maar heeft net een prothese gekregen na enkele maanden behandeling in Turkije. Maya is nu terug naar het vluchtelingenkamp in Syrië. We spraken met haar en haar vader via het internet.

Meest gelezen