Video player inladen...

Rellen Borgerhout: celstraf voor aanstoker, 4 anderen krijgen werkstraf

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft vijf jongeren veroordeeld voor de rellen op de Turnhoutsebaan in Borgerhout vorig jaar. Twee politieagenten op de fiets werden bedreigd en geslagen door omstaanders, toen ze een bestuurster wilde arresteren. De aanstoker krijgt een celstraf van 18 maanden, waarvan de helft met uitstel. De vier anderen krijgen een werkstraf. 

Op 1 september 2017 wilden twee agenten van het fietsteam in Borgerhout een vrouw arresteren die gevaarlijk rijgedrag had vertoond. De bestuurster had gedronken en was gekend voor drugsgebruik en -bezit. Ze begon luidkeels te roepen, waarna een aantal jongeren tussen kwamen die de twee politieagenten aanvielen. Ze werden bedreigd, bekogeld en geslagen. Eén van de agenten was daardoor enkele dagen arbeidsongeschikt. 

Op basis van het beschikbare beeldmateriaal werden vijf jongeren geïdentificeerd. Zij zijn nu door de correctionele rechtbank in Antwerpen veroordeeld voor onder meer weerspannigheid. De aanstoker, die een agent een slag op de rug gaf, krijgt een celstraf van 18 maanden, waarvan de helft met uitstel, en een geldboete. De vier anderen krijgen een werkstraf van 120 tot 200 uur en een boete. Eén van hen is ook veroordeeld tot één maand cel voor verboden wapenbezit. 

Meest gelezen